Pauliina Pajunen
Vaikuttajamarkkinoinnin kasvu ja kehitys eivät osoita hidastumisen merkkejä. Uudet mahdollisuudet ja painotukset tarjoavat brändeille entistä parempia keinoja rakentaa merkityksellisiä yhteyksiä kuluttajiinsa.
Tässä artikkelissa nostamme esiin kuusi vaikuttajamarkkinoinnin trendiä vuodelle 2025 – nappaa vinkit talteen ja pysy aallonharjalla!
Lataa tiedotteen tarkistuslista:
Vie yrityksesi mediaan
Monikanavaisuus ohjaa tekemistä
Vaikuttajamarkkinoinnissa monikanavaisuuden merkitys on kasvanut merkittävästi 2020-luvulla ja säilyttää keskeisen asemansa myös vuonna 2025.
Brändit ja vaikuttajat hyödyntävät yhä monipuolisemmin eri alustoja, kuten Instagramia, TikTokia, YouTubea, Twitchiä, LinkedIniä, Snapchatia ja podcasteja, saavuttaakseen laajempia ja monimuotoisempia yleisöjä.
Viimeisimpinä viestintäkanavien rinnalle on tullut vaikuttajien niin ilmaiset kuin maksulliset uutiskirjeet esimerkiksi Substackin kautta yhdistämällä perinteisen bloggaamisen ja sähköpostimarkkinoinnin.
Kanavakohtaisesti räätälöity sisältö maksimoi viestin vaikuttavuuden ja parantaa kuluttajien sitoutumista.
Esimerkiksi TikTokin viihdyttävät ja lyhyet videot houkuttelevat nopeasti seuraajia ja vahvistavat brändin tunnettuutta, kun taas podcastit mahdollistavat syvällisemmän keskustelun ja kasvattavat brändin parissa vietettyä aikaa.
Monikanavaisuuden kohdalla on hyvä muistaa, ettei se kuitenkaan tarkoita saman sisällön kopioimista eri kanaviin, vaan jokaisen alustan erityispiirteiden hyödyntämistä, jotta sisältö puhuttelee yleisöä oikealla tavalla.
Kanavavalikoiman monipuolisuus varmistaa myös, että oikea viesti saavuttaa oikean kohderyhmän oikeassa ostoprosessin vaiheessa.
Vaikuttajamarkkinointi voi olla ratkaisevassa roolissa niin funnelin yläpäässä tunnettuuden rakentamisessa kuin alaspäin mentäessä ostopäätöksiä ja konversiota ohjaamassa.
Lyhytvideot dominoivat
Vuonna 2025 lyhytvideot jatkavat sosiaalisen median dominointia TikTokin, Instagram Reelsin ja YouTube Shortsin johdolla.
Näiden nopeasykkeisten ja helposti kulutettavien sisältömuotojen suosio perustuu niiden kykyyn vangita katsojan huomio sekunneissa ja välittää brändiviestejä tiiviisti ja tehokkaasti.
Lyhytvideot tarjoavat myös mahdollisuuden interaktiivisuuteen ja osallistamiseen.
Sisällöt, joissa yleisö osallistetaan mukaan esimerkiksi äänestämällä tai haasteeseen osallistumalla, lisäävät sitoutumista ja rakentavat vahvempaa yhteyttä brändiin.
Reaaliaikainen vuorovaikutus, kuten livetapahtumat esimerkiksi tuotteiden käytöstä, Q&A-sessiot sekä behind the scenes -materiaalit, voivat tuoda lisäarvoa seuraajille.
Pitkäjänteinen brändityö palaa
Taloudellisesti haastavat ajat ovat pakottaneet brändit keskittymään viime vuosina entistä enemmän taktiseen tekemiseen.
Vuonna 2025 brändimarkkinoinnin painopiste siirtyy hiljalleen kuitenkin takaisin pitkäjänteiseen brändinrakennukseen.
Tavoitteena tänä vuonna on yhä useammin kasvattaa tunnettuutta ja syventää asiakasuskollisuutta kestävällä tavalla ja pidemmällä aikavälillä.
Vaikuttajamarkkinointi on keskeisessä roolissa tässä muutoksessa.
Se tarjoaa brändeille vaikuttavan tavan tuoda esiin omia arvojaan kiinnostavasti ja helposti lähestyttävällä tavalla.
Vaikuttajien avulla voidaan rakentaa luottamusta ja luoda syvempiä yhteyksiä yleisöön, puhuttelemalla aidosti sekä arvojen että viestinnän kautta.
Mukautuminen eri sukupolvien tarpeisiin
Nuoremmat sukupolvet, kuten Gen Z ja milleniaalit, odottavat brändeiltä enemmän kuin vain markkinoitavaa tuotetta tai palvelua – he haluavat nähdä osallisuutta, viihdyttävyyttä ja rohkeutta ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin.
Sisältöjen tulee olla interaktiivisia, omaperäisiä ja kohderyhmälle merkityksellisiä, jotta ne todella puhuttelevat.
On tärkeää myös huomioida, että kuluttajien tarpeet ja elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti.
Esimerkiksi osa Z-sukupolven edustajista on jo pienten lasten vanhempia, mikä tarkoittaa, etteivät perinteiset sukupolvimallit tai -roolit välttämättä enää vastaa heidän arkeaan tai odotuksiaan.
Sosiaalisen median trendit vaihtuvat nopeasti, mutta vuonna 2025 90-luvun ja Y2K-estetiikan suosio näyttää jatkuvan vahvana.
Tämä visuaalinen tyyli puhuttelee erityisesti Z-sukupolvea, mutta herättää myös nostalgisia tunteita milleniaaleissa.
Ilmiö tarjoaa brändeille ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää eri sukupolvet yhtenäisen ja vaikuttavan teemaviestinnän avulla.
Lataa tiedotteen tarkistuslista:
Vie yrityksesi mediaan
Yhteisöllisyys - yhdistelmä digitaalista ja fyysistä maailmaa
Vaikuttajat toimivat tehokkaina yhteisön rakentajina, jotka yhdistävät kuluttajat brändin tarinan ja arvomaailman ympärille.
Brändit voivat joko luoda omia yhteisöjään tai hyödyntää jo olemassa olevia vaikuttajien rakentamia yhteisöjä, kuten esimerkiksi aiemmin mainittuja vaikuttajien uutiskirjetilaajia, TikTokin teemayhteisöjä kuten parentingTok tai erilaisia faniyhteisöjä vaikuttajien perinteisten someseuraajayhteisöjen lisäksi.
Pidä yhteisöllisyys keskiössä sekä digitaalisessa että fyysisessä markkinoinnissa ja hyödynnä sitä luodaksesi monipuolisempia ja mieleenpainuvampia kokemuksia kuluttajille.
Esimerkiksi vaikuttajien järjestämät live-tapahtumat voivat täydentää digitaalista sisältöä ja vahvistaa aitouden ja läsnäolon tunnetta.
Muista myös digitaaliset mahdollisuudet kohtauttaa vaikuttajat ja seuraajat virtuaalisesti!
Muista myös kuluttajat osana bränditarinaa, sillä he eivät halua olla pelkkään yksipuolisen mainonnan kohteita.
Käyttäjien tuottama sisältö (UGC) on tehokas tapa vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta ja lisätä brändin aitoutta.
Vaikuttajat voivat toimia UGC-sisältöjen innostajina ja keskustelun käynnistäjinä, kannustaen seuraajiaan luomaan ja jakamaan omia kokemuksiaan brändistä.
Aktivoi vaikuttajat sitouttamaan seuraajiaan esimerkiksi kilpailujen tai testiryhmien avulla.
Kestävyys nousee keskiöön
Kuluttajat odottavat brändeiltä konkreettisia tekoja vastuullisuuden ja kestävän kehityksen puolesta, ja vaikuttajamarkkinointi on tehokas tapa viestiä vastuullisuudesta sekä läpinäkyvyydestä.
On kuitenkin olennaista, että brändin teot vastaavat aidosti sanoja – tätä ohjaa myös EU:n tekeillä oleva Green Claims -direktiivi.
Yhteistöiden suunnittelussa on syytä huomioida niiden ympäristövaikutukset ja tavoitella toteutuksia, jossa ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.
Kuluttajat arvostavat tuotteita ja palveluita, jotka tukevat kiertotaloutta, kuten vuokrauspalveluja ja käytettyjen tuotteiden ostamista.
Vaikuttajien rooli tässä kehityksessä on myös merkittävä.
Vaikuttajat ovat myös tärkeitä yhteiskunnallisen keskustelun avaajia ja heidän roolinsa esimerkiksi hyväntekeväisyyskampanjoiden tukemisessa korostuu aikana, jolloin yhteiskunnallisia leikkauksia kohdistuu yhä herkempiin kohteisiin.
Vaikuttajat voivat tarjota arvokasta näkyvyyttä tärkeille aiheille ja toimia sillanrakentajina yleisöjen ja avuntarvitsijoiden välillä.
Kirjoittaja:
Indieplace on vaikuttajamarkkinointiin ja PR:ään erikoistunut luova ja strateginen markkinointikumppani, joka tavoittaa oikeat ihmiset oikeaan aikaan – oli kyseessä sitten vaikuttajien seuraajat tai perinteisen median yleisö. Indieplace on osa pohjoissuomalaista mediayhtiötä Kaleva Mediaa.
Lataa tiedotteen tarkistuslista:
Vie yrityksesi mediaan
tai tsekkaa asiakkaidemme tuloksia klikkaamalla tästä.
Lue myös:
© Copyrights by Influential Entrepreneur. All Rights Reserved.