Taru Tammikallio
Houkutteleva lehdistötiedote tai mediatiedote on paljon käytetty keino saavuttaa toimittajien huomio ja saada ansaittua medianäkyvyyttä.
Lehdistötiedotteen lähettämisen yksi päätarkoituksista on, että sinä (ja yrityksesi) pääsette jakamaan viestiänne isolle yleisölle mediassa, joka myös tavoittaa unelma-asiakkaasi ja kohderyhmäsi.
Lataa tiedotteen tarkistuslista:
Vie yrityksesi mediaan
Näin rakennatte luottamusta alansa johtavana auktoriteettina, kasvatatte tunnettuutta ja houkuttelette uusia asiakkaita helpommin ja vaivattomammin.
Mutta mikä on mediatiedote? Mihin lehdistötiedote lähetetään? Ja miten kirjoittaa hyvä tiedote? Tässä artikkelissa annan sinulle vastaukset yleisimpiin kysymyksiin koskien lehdistötiedotteen laatimista.
Luettuasi artikkelin tiedät myös miten toimia, jotta lehdistötiedotteiden lähettäminen ja PR-työ asemoi yrityksesi alanne johtavana auktoriteettina, sekä auttaa kasvattamaan tunnettuutta ja myyntiä toistuvasti.
Ja mikä parasta – voit tehdä tämän kaiken ilman, että olet riippuvainen jatkuvista PR-kuluista: Kuten tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen PR-kampanjoista, PR-toimistopalveluista tai muiden verkostoista.
Bonus: Artikkelin lopuksi ymmärrät myös miksi lehdistötiedote terminä ohjaa PR-työn helposti tehottomaan suuntaan ja siksi on järkevämpää puhua personoidusta mediapitchauksesta.
Käsittelemme kirjoituksessa seuraavat aiheet. Voit klikata itsesi suoraan haluamaasi osioon:
Käydään nyt ensin läpi, mikä se lehdistötiedote (tiedote) ylipäätänsä on:
“Tiedotteen tehtävä on nimensä mukaisesti tiedottaa jostakin asiasta. Useimmiten tiedotteet lähetetään tiedotusvälineille ja ne on tarkoitettu toimittajien käyttöön uutistekstien laatimisen pohjaksi.”, kertoo Googlen etusivulta löytynyt Kirjoittajan ABC-kortti.
Yrittäjät ja yritykset lähettävät tiedotteita medioille usein silloin, kun uusi palvelu tai tuote lanseerataan, uusi henkilö nimitetään merkittävään positioon tai silloin, kun jotain muuta tärkeää tapahtuu.
Myös silloin, kun kirjailijalta tulee uusi kirja tai artistilta levy, kustantamot ja levy-yhtiöt lähettävät tiedotteita, sekä hyödyntävät toimittajasuhteitaan. Tavoitteena tietysti on, että teokseen tai levyyn tutustuttaisiin ja siitä kirjoitettaisiin mediassa (ja tietysti saataisiin samalla tunnettuuteen ja myyntiin boostia).
Usein tiedotteen laatimiseen ja jakeluun käytetään ammattilaista, esimerkiksi tiedottajaa tai viestintä- tai PR toimistoa. Yksittäisen tiedotteen lähetys tai PR-kampanjan kustannukset vaihtelevat keskimäärin n. 1000 eurosta useisiin tuhansiin euroihin. Mikäli PR-kampanja on massiivisempi, kustannukset voivat kivuta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.
Lue myös: Ansaittu media vs. sosiaalinen media? ja vieraskirjoitukseni “PR ja ansaittu medianäkyvyys on yksi parhaista markkinoinnin keinoista”
Tiedotteet voivat toimia todella hyvin – niiden avulla tarinasi ja yrityksesi voidaan nostaa esille lukuisissa eri medioissa, josta voi tulla lumipalloefekti, joka tuo taas lisää ansaittua medianäkyvyyttä.
Ja kun näin tapahtuu, medianäkyvyys tuo yritykselle merkittäviä, markkina-asemaa vahvistavia hyötyjä ja tekee liiketoimintasi kasvusta vaivattomampaa.
Silti minun on pakko sanoa, että usein perinteinen lehdistötiedote toimii parhaiten silloin, jos olet Coca Cola, Fazer, Google tai Supercell ja sinulla on jo valmiita suhteita useisiin medioihin ja toimittajiin.
Kun brändi tai yritys on nimekäs ja tunnettu + mediasuhteet ovat valmiiksi kunnossa, on todennäköisempää, että tiedotteesta kiinnostutaan.
On myös paljon helpompaa tarttua ennaltaan tunnetun yrittäjän tai yrityksen tiedotteeseen, sillä aihe ja yritys ovat jo tuttuja ja sen tiedetään kiinnostavan ihmisiä.
Todennäköistä on, että sillä on enemmän myös yhteiskunnallista merkitystä, joka lisää mediatiedotteen kiinnostavuutta entisestään.
Miksi en sitten kuitenkaan ole perinteisten lehdistötiedotteiden fani? Käydään asiaa läpi esimerkin kautta…
Kuvittele, että olet toimittaja, jolla on vaihtoehto valita kummasta kirjoittaa:
A: Supercellistä, jolta on juuri julkaistu ennennäkemätön tekoälyä hyödyntävä peli
B: Suurelle yleisölle tuntemattomasta yrityksestä, joka on avaamassa uuden toimipisteen?
Uskon, että kirjoittaisit Supercellistä. Ja vaikka haluaisit kirjoittaa tuntemattomasta toimijasta, voi olla, ettet saisi siihen lupaa päätoimittajalta tai toimituspäälliköltä.
Sillä päätoimittaja tai toimituspäällikkö kysyisi todennäköisesti perusteluja siihen, mikä on tämän tuntemattoman yrityksen toimipisteen avaamisen uutisarvo ja miksi siitä pitäisi kirjoittaa?
Voi myös olla, että B:n tiedote menisi roskakoriin, eikä kukaan koskaan näkisi sitä, koska niin massaviesteille saattaa käydä (ja tiedotteet lähetetään usein massaviesteinä).
Supercellillä sen sijaan on valmiit kontaktit mediaan varmasti valmiina, joten he varmasti saavat äänensä kuuluviin.
Jos et siis ole Supercell tai yrityksesi ei muuten vain ole suurelle yleisölle tuttu ja teillä ei ole valmiita mediasuhteita, perinteisen lehdistötiedotteen avulla mediassa esille nouseminen on haastavaa.
Ja vaikka saisit yrityksesi mediaan tiedotteen tai PR-kampanjan avulla – sinun täytyy avata lompakkosi uudelleen, kun haluat tavoitella medianäkyvyyttä seuraavan kerran.
Ja mikäli haluat viedä yrityksesi mediaan toistuvasti, tämä on tärkeää huomioida budjetissa.
Perinteisten massatiedotteiden sijaan muiden kun suuryritysten kannattaakin turvautua personoituihin mediatiedotteisiin eli mediapitchauksiin, jotka pelkän tiedottamisen sijaan tarjoavat arvoa, kiinnostavia uutisaiheita ja rakentavat arvokkaita suhteita median kanssa.
Lue lisää asiakaskokemuksia klikkaamalla tästä ja kirjoituksemme ansaitun median hyödyistä.
Lataa maksuton Case Study: Mediaan 30 päivässä & 5-numeroiset lisämyynnit
Haluat kasvattaa omaa ja yrityksesi tunnettuutta ja uskottavuutta alallasi, asemoitua alan johtavana auktoriteettina, houkutella uusia asiakkaita ja tehdä myynnistä vaivattomampaa medianäkyvyyden tuoman nosteen avulla.
Nyt siis vain palkataan viestintä- tai PR-toimisto ja pyydetään heitä tekemään maailmaa tärisyttävä ja ilmoja järisyttävä lehdistötiedote, jossa kerrotaan teistä ja teidän palvelusta, ja sitten jaellaan tiedote STT:n jakelujärjestelmän kautta medioille ja BOOOOOM: Hesarin etusivu on taattu.
Vai onko sittenkään?
Luultavasti ei.
Sillä lehdistötiedote ja mediatiedote ohjaavat PR-työn helposti tehottomaan suuntaan. Yleensä niillä viitataankin massatiedotteisiin, joita lähetetään massajakeluna tiedotepalvelun kautta useille eri medioille toivoen, että joku päättää tarttua kehitellä tiedotteen pohjalta mehukkaan juttuidean.
Viestintätoimistojen tarjoamat PR-kampanjat ja tiedotuspalvelut usein perustuvat nimenomaan massatiedotteisiin. Viestintätoimiston asiantuntija kirjoittaa tiedotteen ja lähettää sen usein suureen määrään medioita joko tiedotejakelupalvelun avulla tai hyödyntämällä viestintätoimiston omia mediakontakteja.
Usein tiedotteet ovat nimensä mukaisesti sitä itseään: tiedottamista siitä, mitä yritys tekee, mitä se tarjoaa ja mitä ajankohtaista yritykselle tapahtuu.
Fiilis on niin sanotusti “minä, minä, minä” ja “me, me, me”.
Tässä ei ole mitään väärää.
Mutta kun tavoite on mainospaikan sijaan ansaittu medianäkyvyys (joka saavutetaan kiinnostavalla tarinalla, asiantuntemuksella ja hyvä uutisaiheella pelkän rahan sijaan), pääset paljon pidemmälle, kun käännät huomion tiedottamisesta ja yrityksestäsi kiinnostaviin uutisaiheisiin ja siihen, mikä toimittajia kiinnostaa.
Massatiedotteiden sijaan personoidut mediatiedotteet eli mediapitchaukset ovat tehokkaampi tapa nousta esiin mediassa TOISTUVASTI, rakentaa arvokkaita mediasuhteita ja saada kaikki medianäkyvyyden mukanaan tuomat hyödyt irti.
Jotta tunnettuutesi kasvu median avulla on omisssa ja tiimisi käsissä. Eikä muiden verkostoissa tai 4-5-numeroisissa PR-palveluissa, jotka saattavat joskus toimia ja joskus tuottaa nollatulokset.
Tähän pohjautuvat myös omat palvelumme – autamme sinua viemään yrityksesi mediaan ja nousemaan alasi johtavaksi auktoriteetiksi, jotta kasvatat tunnettuutta ja myyntiä vaivattomammin.
Ja teet tämän ilman riippuvuutta muiden palveluista ja verkostoista.
Lue myös: Kirjoita hyvä tiedote ja nouse esille mediassa – konkreettiset askeleet ja vieraskirjoitukseni “PR ja ansaittu media yrityksen somemarkkinoinnin tukena”
Mm. yllä mainittuja opetamme jo lukuisia yrityksiä palvelleessa PR PRO -palveluissamme, joista voit lukea lisää:
PR PRO -ohjelma: Step by step -valmennusohjelma asiantuntijayrityksille, jotka haluavat nousta esille mediassa 30 päivässä PR PRO -metodin avulla, kasvattaa näkyvyyttä ja tehostaa myyntiä.
PR PRO -intensiivi: 30 päivän 1:1 tehointensiivi yrittäjille ja yrityksille, jotka haluavat nousta mediassa esille NYT, sekä hyödyntää PR:ää tunnettuuden ja myynnin kasvuun toistuvasti
PR PRO Inner Circle: 12 kk:n valmennusjäsenyys rajattomalla 1:1 tuella, joka nostaa sinut ja yrityksesi alansa johtavaksi auktoriteetiksi hyödyntämällä PR:n ja vahvan brändin voimaa
PR PRO -metodi ja personoidut mediatiedotteet kannattaakin ottaa omaan haltuun. Toimimalla näin pystyt helpommin kytkemään PR-työn liiketoiminnallisiin tavoitteisiisi, säästät tuhansia (tai pitkässä juoksussa jopa kymmeniä tuhansia) euroja ja rakennat itse henkilökohtaiset suhteet suoraan toimittajiin, etkä jää riippuvaiseksi PR toimiston verkostoista.
Tämä toimintatapa (jota kutsumme PR PRO -metodiksi) etenee tiivistetysti seuraavasti:
Alansa johtavat auktoriteetit ovat mediassa esillä toistuvasti, kasvattavat tunnettuuttaan ja saavat ihmisten luottamuksen juuri siitä syystä, että he suhtautuvat PR:ään ja brändin kasvuun pitkäjänteisenä strategiana, joka kytketään liiketoiminnallisiin tavoitteisiin, sekä nojaavat arvon tuottamiseen, verkostojen ja luottamuksen rakentamiseen.
Sen sijaan, että he vain lähettäisivät massatiedotteita mediaan, nojaisivat muiden verkostoihin tai markkinoisivat itseään sosiaalisessa mediassa (jossa kuka tahansa voi nimetä itsensä expertiksi).
Jos siis haluat nostaa itsesi ja yrityksesi alansa johtavaksi auktoriteetiksi, joka houkuttelee myyntiä ja mahdollisuuksia vaivattomasti, sekä nousta mediassa toistuvasti esille ilman riippuvuutta lehdistötiedotteista, tuhansien-kymmenien tuhansien PR-palveluista tai muiden verkostoista, haluan jakaa sinulle muutamia esimerkkejä siitä, mikä voi olla mahdollista sinulle ja yrityksellesi.
Olemme nimittäin auttaneet jo lukuisia yrittäjiä ja yrityksiä nousemaan esille mediassa, sekä saavuttamaan huippuja tuloksia…
Esimerkki: Kaukinen Consulting Oy, on johdon urakonsultointia tarjoava yritys, joka nousi perustaja ja toimitusjohtaja Julia Kaukisen antamien haastatteluiden avulla Googlen etusivulle avainsanalla “johdon urakonsultti”. Tämä tapahtui sekä Iltalehden että MarkkinointiUutisten haastattelujen jälkeen:
Esimerkki 2: Valoram Oy tarjoaa taloyhtiöiden valaistuksia. Perustaja ja toimitusjohtaja Juha Heiskasen Ylelle antama haastattelu nousi Googlen etusivulle avainsanalla “taloyhtiön valaistus”:
Lataa maksuton Case Study: Mediaan 30 päivässä & 5-numeroiset lisämyynnit
10 x verkkosivuliikenteensä median avulla
Hyvän, personoidun mediatiedotteen (mediapitchauksen) tärkein asia on se, että sen täytyy sisältää kiinnostava juttuidea. Se, että äitisi olisi keksimästäsi aiheesta yhtä innoissaan kuin sinä, ei vielä tarkoita sitä, että asia kiinnostaisi laajempaa yleisöä ja medioita.
Aihetta valitessa sinun tulee varmistua siitä, että aihe on ajankohtainen, erottuva, sekä toimittajia, median yleisöä ja sinun unelma-asiakastasi kiinnostava. Lisäksi sen täytyy tukea yrityksesi tavoitteita ja luoda haluttua brändimielikuvaa.
Hyvä lehdistötiedote ei myöskään pitäisi olla kuin mainos. Toimittajat kirjoittavat juttuja siksi, että he haluavat palvella lehden lukijakuntaa mahdollisimman hyvin – eivätkä siksi että yrityksesi saisi lisää myyntiä.
Jälkimmäistä varten ovat mainokset ja natiiviartikkelit (joiden hinnat alkavat usein tuhansista per artikkeli ja voivat kohota jopa kymmeniin tuhansiin per mainos).
Sen sijaan, että puhut mediatiedotteessa (mediapitchauksessasi) vain yrityksestäsi ja palveluistasi, tarjoa heille kiinnostava tarina ja arvokasta tietoa, joka muodostaa luonnollisen sillan asiantuntijuutesi ja yritystoimintasi välille.
Näin nousette mediassa esille, annatte arvoa toimittajille ja luotte arvokkaita mediasuhteita.
Sana lehdistötiedote tai mediatiedote voi olla jopa hieman harhaanjohtava, koska pohjimmiltaan tehokkaassa PR-työssä kyse ei ole yksisuuntaisesta tiedottamisesta.
Siksi me käytämmekin lehdistötiedotteista termiä mediapitchaus, koska tosiasiassa tehokkaimmat tiedotteet ovat nimenomaan pitchauksia – joissa lähestyt toimittajia henkilökohtaisesti tavalla, joka kiinnittää heidän huomionsa, sekä tarjoat arvokasta juttuideaa itsesi promoamisen sijaan.
Varmista, että tarjoat juttuideaa sellaiselle medialle, johon se sopii aiheeltaan ja että käytät mediapitchauksessasi selkeää kieltä. Kirjoitusvirheet ja huolimattomuus pilaavat hyvänkin mediapitchauksen.
Mediatiedotteen pituudelle ei ole mitään kiveen hakattua sanamäärää. Kun juttuidea esitellään kattavasti, tulee mediapitchauksen pituudeksi tyypillisesti noin yksi sivu.
Turhaan ei kannata jaaritella, joten poista kaikki turha, mikä ei liity otsikossa esittelemääsi juttuaiheeseen.
PR-työssä ja lehdistötiedotteiden lähettämisessä ei koskaan pitäisi olla kyse työstä, joka tehdään vain kerran. Median edustajia kannattaa kontaktoida useampia kertoja vuodessa, koska merkittävät hyödyt saavutetaan toistuvalla medianäkyvyydellä.
Ethän myöskään tyydy postaamaan Instagramiin tai LinkedIniin kerran vuodessa ja odota saavasi tuloksia?
Toki on syytä muistaa, että mediassa ei ole realistista olla esillä samalla tahdilla kuin vaikkapa somessa, jossa voit tuutata fiidin täyteen sisältöä aina, kun haluat.
Silti jatkuvuus ja pitkäjänteisyys on tärkeää myös PR-työssä. Jatkuva ja pitkäjänteinen tekeminen myynnin ja tunnettuuden kasvun eteen tuo aina parhaat tulokset.
Ensimmäisen lehtijutun voit kuitenkin saada läpi hyvinkin nopeasti, kun tiedät, mitä tehdä (meidän nopeimmat asiakkaat tekevät sen muutamassa päivässä tai viikossa). Seuraavien läpi saaminen on usein myös helpompaa, sillä olet jo onnistunut luomaan mediasuhteita ja tunnet prosessin: Näin voit saada aikaiseksi lumipalloefektin ja positiivisen kierteen liiketoimintaasi.
Muista siis, että jokainen lehdistötiedote (vaikka se olisi kuinka hyvin tehty) ei mene läpi ja siksi juttuideoita kannattaa olla useampia ja niitä kannattaa tarjota useille eri medioille.
On tärkeää, että lähetät mediatiedotteen sellaiseen lehteen ja sellaiselle toimittajalle, joka yleensäkin kirjoittaa samankaltaisista asioista kuin ehdottamasi juttuidea.
Tiedote kannattaa aina lähettää useammille toimittajille, koska siten varmistat että se menee varmemmin läpi.
Yksinkertaisimmillaan mediatiedote lähetetään sähköpostitse toimittajille, joiden yhteystiedot olet koonnut itse.
Joskus suositellaan myös valmiiden tietokantojen hyödyntämistä, mutta tiedot voivat olla vanhentuneita ja niistä täytyy maksaa.
Valmiiden tietokantojen hyödyntämisen sijaan voit oppia keräämään relevanttien toimittajien tiedot nopeasti itse.
Toinen vaihtoehto on käyttää tiedotepalvelua, josta maksat tiedotekohtaisesti. Tästä kuitenkin jää puuttumaan henkilökohtainen lähestymistapa, josta kerron lisää hieman tuonnempana tekstissä. Lisäksi on vaara, että tiedote tulkitaan spämmiksi ja kukaan ei edes näe sitä.
Tähän kysymykseen on helpointa vastata kertomalla milloin mediatiedotetta ei kannata lähettää. Perjantai-iltapäivät ja maanantaiaamut ovat tiedotteen lähettämiselle huonoimpia hetkiä.
Perjantai-iltapäivisin toimittajatkin haaveilevat usein jo tulevasta viikonlopusta, joten juttuidean läpimenon mahdollisuus jää pieneksi. Maanantaiaamuisin tiedote voi jäädä kokousten ja muun kiireen jalkoihin.
Lähetysajankohtaa tärkeämpää on kuitenkin aina sisältö. Kun onnistut muotoilemaan juttuideasta mahdollisimman houkuttelevan ja tiedät sen kiinnostavan ihmisiä, löydät varmasti toimittajan, joka haluaa tarttua siihen.
Aidosti tehokkaassa PR-työssä ja tunnettuuden kasvattamisessa, on pohjimmiltaan kyse on erottuvasta brändistä, vahvasta viestistä ja mediasuhteiden rakentamisesta.
Kuten kaikissa suhteissa, myös mediasuhteissa on kyse ihmisten välisistä suhteista – ja ihmissuhteita ei voi ulkoistaa.
On fiksuinta, että yrityksesi ottaa PR:n ja tunnettuutensa kasvun itse haltuunsa.
Edellä mainittujen lisäksi näin saat muodostettua vahvat suhteet toimittajiin. He oppivat tuntemaan juuri sinut alasi asiantuntijana ja tietävät ottaa yhteyttä juuri sinuun, kun he haluavat saada asiantuntijan kommentin samaa aihetta käsittelevään artikkeliin myös tulevaisuudessa.
Ja juuri tässä olemme auttaneet lukuisia asiakkaitamme ja autamme mielellämme myös sinua ja yritystäsi. Ole rohkeasti yhteydessä klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja palaamme sinulle.
Ja kuten aikaisemmin mainitsin, lukuisat asiakkaamme ovat saaneet jopa kymmenien tuhansien eurojen lisämyyntejä vain yhden mediajutun kautta tulleista yhteydenotoista, sekä muita upeita tuloksia.
Mikäli päädyt ulkoistamaan mediatiedottamisen PR-toimistolle, voi käydä niin, että tulet myös jatkossakin olemaan riippuvainen toimiston palveluista. Keskimäärin hinnat ovat tuhansia euroja kuukaudessa ja yksittäisten PR-kampanjoiden hinnat n. 5000–10 000 euroa – tulipa tuloksia tai ei. PR-toimisto kuukausipalveluna maksaa myös useita tuhansia euroja per kuukausi.
Ja vaikka saisitte loistavia tuloksia, on hyvä muistaa, että monesti suhteita rakentaa PR-toimisto – et sinä ja sinun yrityksesi.
Jos yhteistyönne päättyy, voi olla, että tulokset droppaavat juuri edellä mainitusta syystä + siitä, että sinulla ja yritykselläsi ei edelleenkään ole toimivia strategioita ja työkaluja PR-tekemiseen, koska toimisto on hoitanut kaiken puolestanne.
Entäs sitten tiedotteet ja yksittäiset PR-kampanjat?
10 tiedotetta vuodessa maksaa keskimäärin vähintään 10 000 euroa ja todennäköisesti enemmän. Pahimmillaan tuloksia ei tule ja jos tulee, joudut aina avaamaan lompakkosi uudelleen, kun haluat nousta mediassa esille (plus tuloksista ei ole takeita).
Näistä syistä suosittelen, että et laske medianäkyvyyttä pelkkien ulkoistettujen lehdistötiedotteiden tai PR-kampanjoiden varaan. Oikeastaan en koskaan suosittele nojaamaan pelkkiin tiedotteisiin mediaviestinnässäsi, sillä ne ovat parhaimmillaankin vain yksi osa toimivaa pakettia.
Kuten sanottu, pahimmassa tapauksessa kukaan ei edes avaa tiedotetta ja se lentää roskikseen. Oma roskakorini on täynnä tiedotteita, sillä sähköpostini laittaa ne usein automaattisesti sinne.
Näin yrittäjä tai yritys on laittanut suurella vaivalla tienaamiaan rahoja tiedotteeseen, jota iso osa ihmisistä ei tule koskaan lukemaan. Ja se on surkea juttu se!
Voit toki voit satsata tiedotteeseen, PR-kampanjaan tai PR toimistoon, jos haluat.
Mikäli kuitenkin olet kasvava asiantuntijayritys, joka haluat viedä yrityksesi mediaan, asemoitua johtavaksi auktoriteetiksi ja tehdä tämän ilman jatkuvia 4-5-numeroisia PR-kuluja ja ilman riippuvuutta muiden palveluista tai verkostoista, sinuna toimisin näin:
Panostaisin vahvaan brändiin, viestiin ja ottaisin PR:n tiimini kanssa haltuun, jotta yrityksen sisällä on vahvat verkostot mediaan, sekä tarvittava osaaminen siihen, että nousemme mediassa esille toistuvasti ja saamme siitä haluamme hyödyt brändimme, tunnettuutemme ja myyntimme kasvattamiseen.
Voin nimittäin luvata, että henkilökohtainen ja kohdennettu pitchaus toimii paremmin kuin tiedotteiden räiskiminen oikealta ja vasemmalta. Varsinkin jos et ole suuri ja nimekäs brändi valmiilla mediasuhteilla.
PR PRO -valmennuksissamme kirkastat brändinne tarinanne ja erottuvuustekijänne, luotte pitkän tähtäimen PR-strategian ja nousette mediassa esille jopa 30 päivässä – ilman jatkuvia tuhansien eurojen tiedotteita, kymmenien tuhansien PR-toimistopalveluita, sekä ennen kaikkea ilman riippuvuutta muiden verkostoista.
PR PRO -ohjelma: Step by step -valmennusohjelma asiantuntijayrityksille, jotka haluavat nousta esille mediassa 30 päivässä PR PRO -metodin avulla, kasvattaa näkyvyyttä ja tehostaa myyntiä.
PR PRO -intensiivi: 30 päivän 1:1 tehointensiivi yrittäjille ja yrityksille, jotka haluavat nousta mediassa esille NYT, sekä hyödyntää PR:ää tunnettuuden ja myynnin kasvuun toistuvasti
PR PRO Inner Circle: 12 kk:n valmennusjäsenyys rajattomalla 1:1 tuella, joka nostaa sinut ja yrityksesi alansa johtavaksi auktoriteetiksi hyödyntämällä PR:n ja vahvan brändin voimaa
Tai jätä yhteydenottopyyntö klikkaamalla alla olevasta kuvasta.
Lue myös:
© Copyrights by Influential Entrepreneur. All Rights Reserved.